bushi.hu - HOME

 Megosztás a Facebook-on   STREET  WORKOUT
Megosztás a Facebook-onStreet Workout (ghetto workout, freestyle calisthenics)
Egy nagyon előnyös, látványos, és teljesen ingyen elérhető edzésmódszer mindenki számára. Modern nevén Street Workout, szabad (saját) testsúlyos edzés - extrém torna gyakorlatok, szabadtéri parkokban.

További megnevezések:

street workout, ghetto workout, freestyle calisthenics, street fitness, fizikai fitness

Robagekis - Street Workout
A Street Workout hazánkban is egyre népszerűbb! Mindenkinek elérhető edzésmódszer! A Street Workout - Calisthenics világa - Edzeni akarok, bármikor, bárhol! - van megoldás!

Az egyesült állomokból kezdte meg hódítását. Lényegében a calisthenics alapjait használva, alakult ki egy letisztúlt "műfaj" ágazat, forma ami a: street workout. Az edzés során általban csak a saját testsúlyt használva, történnek az edzések. Egy rendkívűli módon népszerű sportról / edzésről beszélünk, ami az egész világot meghódította!
A népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, a nagyszerű fizikum, erő felépítésében rejlik, egy bárhol elvégezhető edzést kínál a saját testsúlyunkal, akár egyedül, akár csoportosan.

A húzódzkodásra jellemző , hogy igen intenzíven edzi a kar, mell, a váll, a hát, de még a has izmait is. Saját testsúllyal végzett gyakorlat, ebből adódóan nagyon nehéz. Az emberek többsége nem képes a saját testsúlyát felhúzni, pedig nagyon alap gyakorlat, iszonyú látványos eredményt lehet vele elérni. Számos módon kivitelezhetjük: kézfejünket befelé-, vagy kifelé fordítva, egymáshoz közel, vagy távol rakva. Ha kipróbáljuk, érezni fogjuk, hogy minden egyes verzió egy picit más részt erősít.
A Street Workout olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás. Ezeket megszínesítve akrobatikus gyakorlatokkal, freestye "szabad stílusú" elemekkel - gyakorlatokká faragják a sportolók, és ez adja a varázsát tulajdonképpen. Főként, az egészséges és társaság kedvelők közössége. A sportból világbajnokságot is rendeznek, minden évben egyszer, amiből kis hazánk már elért dobogós helyezést is. Emellett világkupa sorozatokra is sor kerül minden évben több helyszínen.
Az egész világon elismert versenysporttá, életmóddá nőtte ki magát!

Hazai fejlődése köszöhető az ország első nagy street workout közösségének/csapatnak a HunBars-nak, amely kellő energiát és szeretet beleölve a sportba, kezdte el forradalmasítani - népszerűsíteni "2008", kiépíteni a sport pilléreit hazánkban. Az évek alatt a közösségen keresztűl több ezer ember ismerhette meg egymást, és különböző csapatok, közösségek alakultak ki, amelyek ezzel a fajta sporttal foglakoznak. Az igazi fordulópont a hunbars által szervezett, első országos street workout találkozó volt, amely elindította a hazai street workout életet.

"A calisthenics-en alapul":

A calisthenics röviden a saját testsúllyal való edzést jelenti, amely a legősibb edzésforma ami létezik. Lehetőséget ad, hogy súlyok nélkül minden izomcsoportot átmozgassunk. Szerencsére egyre jobban kezdik felismerni az emberek, hogy az a legszebb dolog, ha a saját testsúlyunkat képesek vagyunk mozgatni. Ezek olyan gyakorlatokból épülnek fel, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, stb, amelyekkel már mindenki  találkozott az élete folyamán.

A calisthenics ma is része az életünknek, akár az iskolákban a testnevelés órán, és szinte minden sportban használják kiegészítésként, a sportolók edzésére a saját testsúlyos edzést. A calisthenics eredete az ókori görög időkbe nyúlik vissza. A thermopülai csata előtt perzsa felderítők jegyezték fel, hogy a spártai katonák egymással szinkronban fura, táncszerű mozgást végeztek és ezt a perzsák a gyengeség jelének vették. Ha tudták volna mi vár rájuk ... (lásd a 300 című film)

A sportról bővebben:

Miben különbözik más sportoktól, mik az előnyei?
Az edzés során a természet adta mozgásokkal dolgozhatsz, ez azért nagyon fontos, mert úgy használod fel a testedet, ahogy isten adta. Nem vagy beszorítva kötött mozgásokba, amelyeket gépek határoznak meg. Ezeket az edzéseket divatos nevén "funkcionális edzésnek" neveznek.

Teljesen felér egy fő edzéssel, viszont kiegészítésként is megállja a helyét, más sportokkal karöltve. Van aki napi rendszerességgel építi be ezt a fajta edzést a hétköznapjaiba, van akinek életforma.

Minimális eszköz szükséges hozzá. Alapvetően eszközök nélkül is neki állhatunk az edzéseknek. Viszont ami szükséges, az a húzódzkodó, tolódzkodó, és egyéb "rudak" állványzatok, amelyeket elérhetsz régi fajta játszótereken, vagy kifejezetten erre épített szabadtéri parkokban, és innentől csak a fantáziád szabhat határt az edzéseidnek!

Egyik legnagyobb előnye, testünk mindig, minden körülmények között velünk van!
Alapvetően egy gyakorlatnál már meglehet figyelni minden más sporttal szemben, milyen izmok, és erőnlét-gyakorlás szükséges hozzá.

Nincs szükségünk edzőtermi tagságra, ahhoz, hogy egészségesen és fitten éljünk, vagy átmozgassuk magunkat egy hosszú nap után. Teljesen ingyenesen elérhető edzésmódszer. A street workout-tal olyan előnyekre tehetsz szert, amivel semmilyen más edzésmódszer nem versenyezhet! A megfelelő gyakorlatok alkalmazásával, amely "nemtől, kortól, testsúllytól függetlenül" elkezdhető, egy magasabb erőszínt, állóképesség, hajlékonyság, minőségi izomzahat érthető el, minimális testzsírszázalé mellett. Ezen fajta edzésmódszerrel érhetünk el legközelebb a fittség fogalmához! Emellett megerősíti az inakat, izületeket.

Aki a saját testét uralni tudja, az a legmagasabb testi-lelki összhangot valósítja meg.
Egy változatos, fantáziadús edzést biztosít, és sokoldalúan fejleszt, emellett nem válik unalmassá. Mivel nem használunk súlyokat, így a a sérülések kockázata nagymértékben csökken.

Ez egy olyan edzésmód, amit sokféleképpen tudsz hasznosítani céljaidtól függően. Tökéletes eszköz lehet erő- és izomfejlesztésre, de átmozgatásra vagy bemelegítésre is kiváló más típusú edzések előtt - de még egy esetleges sérülés után, a felépüléshez is hatékonyan használhatod.

Az összetett gyakorlatokkal, olyan izmokat tudunk megmozgatni, amiket eddig más sporttal soha, ráadásul a gyakorlatok száma több ezerre tehető, aminek csak a képzeletünk szabhat határokat.

Street Workout, lényegében bemutatja a természet adta mozgásokat, amit a saját testsúlyunkkal el tudunk végezni, bárhol,bármikor.

Bushi - www.bushi.hu © 2009 Minden jog fenntartva! | by robagekis

Live Support